[email protected] | phone [email protected] | phone

Gevelstenen kopen?

Van authentieke handvorm tot unieke vintage gevelstenen: ons assortiment biedt voor ieder wat wils. Geef uw woning een Kempische uitstraling met onze gevelstenen. Bekijk ons assortiment online of kom langs in onze showroom in Kesteren!

Passende gevelstenen voor uw Kempische woning

Wilt u een prachtige woning in de unieke Kempische bouwstijl laten realiseren? Dan zijn de gevelstenen een belangrijk manier om het gebouw zijn authentieke uitstraling te geven. De bakstenen zijn immers het visitekaartje van de architectuur. Zo bepalen onder andere de kleur, afwerking en structuur de sfeer van de woning. Het is daarom van belang dat u een steen kiest die aansluit bij uw wensen. Komt u er niet uit? Dan kunt altijd contact met ons opnemen voor advies op maat.

   

Wat is het verschil tussen gevelstenen en bakstenen?

Gevelstenen en bakstenen worden vaak in één adem genoemd, maar er zijn enkele nuances die het verschil maken. Hoewel beide typen stenen kunnen worden gebruikt in de constructie van muren, zijn gevelstenen specifiek ontworpen voor de buitenschil van gebouwen, met bijzondere aandacht voor uiterlijke kenmerken zoals kleur, textuur en duurzaamheid tegen weersinvloeden. Bakstenen worden daarentegen vooral voor structurele doeleinden gebruikt, zowel binnen als buiten.

   

Verschillende soorten gevelstenen

In ons aanbod vindt u diverse soorten gevelstenen en gevelelementen. Zo kunt u onder andere kiezen voor handvorm gevelstenen. Dit zijn de meest traditionele vorm van gevelstenen en worden geproduceerd door het handmatig vormen van klei. Dit zorgt voor een unieke, rustieke uitstraling met een karakteristieke, onregelmatige vorm en textuur. Bij KempiQ bieden we een uitgebreid assortiment gevelstenen aan, waaronder:

  • Oude gebruikte stenen: Voor een rustieke uitstraling met karakteristieke kenmerken en historische charme.
  • Nieuwe stenen met verouderde look: Deze stenen bootsen de uitstraling van oude stenen na, maar bieden de duurzaamheid en kwaliteit van moderne materialen.
  • Nieuwe stenen: Een ruime selectie van strakke en eigentijdse stenen in diverse kleuren, texturen en formaten.

    

De geschiedenis van gevelstenen

Gevelstenen hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de oude Egyptenaren, Romeinen en Grieken. In de middeleeuwen werden ze populair in Nederland, waar ze werden gebruikt voor de bouw van huizen, kerken en openbare gebouwen. De kleur, textuur en patronen van gevelstenen weerspiegelden de sociale status en rijkdom van de eigenaar van het gebouw. Met de opkomst van de industriële revolutie werd het productieproces van gevelstenen gemoderniseerd, waardoor ze betaalbaarder en toegankelijker werden voor een groter publiek. Tegenwoordig worden ze veel toegepast om een unieke look te creëren dankzij de toepassing van oude of verouderde gevelstenen. Dit geeft uw woning nog meer karakter en een prachtige uitstraling.

   

Topmerken gevelstenen: Van der Sanden en Wienerberger

Als het gaat om topmerken op het gebied van gevelstenen, zijn Van der Sanden en Wienerberger twee namen die eruit springen:

  • Van der Sanden gevelstenen: Deze hoogwaardige stenen zijn duurzaam en hebben een tijdloos design. Het assortiment biedt een breed scala aan kleuren, texturen en formaten, waardoor er voor elke bouwstijl en voorkeur een passende Van der Sanden gevelsteen te vinden is.

  • Wienerberger gevelstenen: Wienerberger is een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn uitstekende kwaliteit, innovatieve ontwerpen en duurzaamheid. Met een focus op zowel esthetiek als functionaliteit, is er een diverse selectie Wienerberger gevelstenen die voldoen aan de hoogste normen van vakmanschap en prestaties.

   

Hoeveel kost 1 gevelsteen?

De kosten van gevelstenen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het merk, de kwaliteit, het type steen en de hoeveelheid die u nodig heeft voor uw project. Over het algemeen liggen de prijzen van gevelstenen bij KempíQ tussen de €0,60 en €2 per steen. Voor exclusievere of speciale varianten kunnen de kosten hoger uitvallen. Het is belangrijk om een budget op te stellen en verschillende opties te vergelijken voordat u een keuze maakt. 

      

Onderhoud van gevelstenen

Gevelstenen vereisen weinig onderhoud, wat bijdraagt aan hun populariteit als bouwmateriaal. Regelmatige reiniging kan bijvoorbeeld helpen om vuil, stof en eventuele algen of mosgroei te verwijderen. Af en toe reinigen met een zachte borstel en water is meestal voldoende om vuil en aanslag te verwijderen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om beschadigde stenen te vervangen of voegen te herstellen, maar over het algemeen is gevelsteen een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal. Door goed onderhoud te plegen, kunt u de levensduur van uw gevelstenen verlengen en hun prachtige uitstraling behouden!

    

Gevelstenen kopen bij KempíQ!

Met welke gevelstenen wilt u uw eigen Kempische woning laten bouwen? Wanneer u de juiste stenen heeft gevonden, kunt u het gewenste aantal pallets direct bestellen in onze webshop. Bekijk ook onze materialen voor het dak, kozijnen, ambachtelijke staalwerk en vloeren. Zo maakt u het plaatje compleet! Neem voor meer informatie vooral contact met ons op. Dit kan door te bellen naar +31 (0)488 48 40 30 of mailen naar [email protected]. Uiteraard ben u ook van harte welkom in onze showroom in Kesteren om uw wensen te bespreken.

Ontvang gratis ons inspiratie magazine.