[email protected] | phone [email protected] | phone

Gevelstenen

Gevelstenen kopen

Prachtige gevelstenen kopen? Dan kunt u terecht bij KempiQ. In ons uitgebreide aanbod met bouwmaterialen vindt u ook diverse soorten gevelstenen. De gevelstenen hebben een unieke look die perfect aansluit bij de geliefde Kempische bouwstijl. Bekijk op deze pagina de verschillende oude en verouderde gevelstenen die wij aanbieden. Heeft u de gewenst stijl gevonden? Dan kunt eenvoudig het gewenste aantal pallets in onze webshop bestellen. Doe alvast inspiratie op via onze website of bezoek onze prachtige showroom in Kesteren.

 

Geschiedenis van gevelstenen

Gevelstenen hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de oude Egyptenaren, Romeinen en Grieken. In de middeleeuwen werden ze populair in Nederland, waar ze werden gebruikt voor de bouw van huizen, kerken en openbare gebouwen. De kleur, textuur en patronen van gevelstenen weerspiegelden de sociale status en rijkdom van de eigenaar van het gebouw. Met de opkomst van de industriële revolutie werd het productieproces van gevelstenen gemoderniseerd, waardoor ze betaalbaarder en toegankelijker werden voor een groter publiek. Tegenwoordig worden ze veel toegepast om een unieke look te creëren dankzij de toepassing van oude of verouderde gevelstenen. Dit geeft uw woning nog meer karakter en een prachtige uitstraling.

 

Soorten gevelstenen

In ons aanbod vindt u diverse soorten gevelstenen en gevelelementen. Zo kunt u onder andere kiezen voor handvorm gevelstenen. Dit zijn de meest traditionele vorm van gevelstenen en worden geproduceerd door het handmatig vormen van klei. Dit zorgt voor een unieke, rustieke uitstraling met een karakteristieke, onregelmatige vorm en textuur. Daarnaast vindt u bij ons ook oude en authentieke gevelstenen. Bekijk ons complete aanbod gevelstenen, gevelbekleding en gevelramen direct.

 

Passende gevelstenen voor uw Kempische woning

Wilt u een prachtige woning in de unieke Kempische bouwstijl laten realiseren? Dan zijn de gevelstenen een belangrijk manier om het gebouw zijn authentieke uitstraling te geven. De bakstenen zijn immers het visitekaartje van de architectuur. Zo bepalen onder andere de kleur, afwerking en structuur de sfeer van de woning. Het is daarom van belang dat u een steen kast die aansluit bij uw wensen. Komt u er niet uit? Dan kunt altijd contact met ons opnemen voor advies op maat.

 

Gevelstenen in het aanbod van KempiQ

Ontdek op deze pagina het volledige aanbod van KempiQ met verschillende soorten gevelstenen. Wij bieden zowel oude als verouderde stenen aan. Deze stenen geven direct meer karakter aan uw woning. We zetten de verschillende mogelijkheden die wij aanbieden voor u op een rij:

Wilt u meer weten over de verschillende bouwmaterialen die wij aanbieden? Lees dan de uitgebreide productomschrijving of benader ons voor meer informatie.

Onderhoud van Gevelstenen

Gevelstenen vereisen weinig onderhoud, wat bijdraagt aan hun populariteit als bouwmateriaal. Af en toe reinigen met een zachte borstel en water is meestal voldoende om vuil en aanslag te verwijderen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om beschadigde stenen te vervangen of voegen te herstellen, maar over het algemeen is gevelsteen een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal.

 

Klampstenen bij KempiQ

Klampstenen zijn gebakken gevelstenen, vaak in het Rijnformaat. De stenen werden vroeger in een mal met de hand gevormd. Hierdoor krijgen deze stenen een grillig karakter. Deze gevelstenen worden gebakken in traditionele klampovens, en worden alleen nog gemaakt in de Rupelstreek in België. Deze stenen worden gemaakt in overwegend rode en in mindere mate lichtgrijze tinten. Klampstenen zijn heel geschikt als hoogwaardige gevel- en decoratiestenen. De doorleefde uitstraling geeft de woning een prachtige uitstraling.

 

Neem contact met ons op

Met welke gevelstenen wilt u uw eigen Kempische woning laten bouwen? Wanneer u de juiste stenen heeft gevonden, kunt u het gewenste aantal pallets direct bestellen in onze webshop. Bekijk ook onze materialen voor het dak, kozijnen, ambachtelijke staalwerk en vloeren. Zo maakt u het plaatje compleet.  Voor meer informatie neemt u contact met ons op via +31 (0)488 48 40 30 of stuur een e-mail naar [email protected]. Uiteraard ben u welkom in onze showroom in Kesteren om uw wensen te bespreken.

Ontvang gratis ons inspiratie magazine.