logo

Kempische Hero

  • checkmarkUnieke materialen in Kempische stijl
  • checkmarkMeer dan 15 jaar ervaring
  • checkmarkEen inspirerende showroom

Bouwen is
onze passie

Als wij iets bouwen, dan doen we dat goed. Bouwen is namelijk niet alleen ons vak, het is ook onze passie. Het gaat bij ons niet alleen om de grote lijnen, maar ook om de details. Die maken namelijk het verschil. Zeker bij onze specialiteit: Kempisch bouwen.

+31(0)488 - 759011+31(0)488 - 759011 info@kempiq.nl[email protected]

Duurzaam bouwen in Kempische stijl.

Door het gebruik van natuurlijke materialen is de Kempische stijl een zeer duurzame stijl. Sterker nog, voor de bouw hergebruiken wij materialen van oude woningen uit de oorspronkelijke regio. Stenen van oude woningen in België, vormen de muren van onze nieuwbouwwoningen. Het is duurzaam, circulair en geeft bovendien direct de authentieke uitstraling aan het pand.

Projecten bekijkenarrow

Vraag naar onze mogelijkheden

Kempische team

Een team om op te bouwen.

Wij werken elke dag opnieuw aan prachtige bouwprojecten door heel Nederland. De 40 collega's zijn stuk voor stuk volop gemotiveerd en gaan keer op keer voor het beste eindresultaat. Ons geheim? We bouwen altijd als een team.

Ons teamarrow

Oorsprong en uitstraling Kempische bouwstijl

De Kempische bouwstijl kent zijn oorsprong in de Belgische streek de Kempen. De prachtige natuur in deze streek verraadt wat de stijl uitstraalt: rust en authenticiteit. Het gebruik van natuurlijke materialen is bij de Kempische bouwstijl essentieel. De typische uitstraling van een Kempische woning komt door het gebruik van oude stenen, hardstenen elementen en speciale geprofileerde houten kozijnen. Maar ook aan de typische dakkapellen herken je de Kempische bouw uit duizenden. Het zijn deze prachtige details die het verschil maken.

Hoewel de Kempische bouwstijl traditioneel gezien vooral toegepast werd in de landelijke omgevingen, wordt deze bouwstijl tegenwoordig steeds vaker toegepast in moderne omgevingen. De combinatie van traditionele materialen met moderne technieken zorgt voor een unieke uitstraling die veel mensen aanspreekt. Zo worden er bijvoorbeeld vaak moderne elementen toegevoegd aan een Kempisch gebouw, zoals grote raampartijen of strakke lijnen. Hierdoor ontstaat een unieke mix van traditionele en moderne elementen.

Ontvang gratis ons inspiratie magazine.