[email protected] | phone [email protected] | phone

Belgische hardsteen elementen kopen?

Belgisch hardsteen, ook bekend als blauwe steen of arduin, is een natuurlijke kalksteen die voornamelijk wordt gewonnen in de Ardennen. Deze steensoort is al eeuwenlang populair vanwege zijn unieke uiterlijk, duurzaamheid en veelzijdigheid.

Wat is Belgisch hardsteen?

Belgisch hardsteen is een sedimentaire kalksteen die wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van fossiele resten van zeedieren, zoals schelpen en koralen. Deze fossielen geven Belgisch hardsteen zijn karakteristieke, verfijnde uitstraling. De steen heeft een blauwgrijze tot zwarte kleur, afhankelijk van de afwerking en de hoeveelheid blootstelling aan lucht en vocht.

   

Eigenschappen van Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen staat bekend om zijn unieke eigenschappen, waaronder:

  • Natuurlijke schoonheid: De steen heeft een elegant en verfijnd uiterlijk, met zichtbare fossielen die een uniek patroon creëren.
  • Duurzaamheid: Belgisch hardsteen is sterk en slijtvast, wat het geschikt maakt voor zowel interieur- als exterieurtoepassingen.
  • Vorstbestendigheid: De steen is bestand tegen vorst en temperatuurschommelingen, waardoor het een uitstekende keuze is voor buitenprojecten in koudere klimaten.
  • Onderhoudsvriendelijk: Belgisch hardsteen is relatief eenvoudig te onderhouden en kan gemakkelijk worden gereinigd met water en milde reinigingsmiddelen.

    

Toepassingen van Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen kan op veel verschillende manieren worden toegepast, zowel binnen als buiten. Bij KempiQ vindt u een breed scala aan Belgische hardstenen elementen, waaronder:

  • Hardsteen deuromlijsting: Een deuromlijsting van Belgisch hardsteen biedt een stijlvolle en duurzame oplossing voor het omlijsten van deuren in zowel residentiële als commerciële gebouwen. De deuromlijsting verfraait niet alleen de ingang van uw pand, maar beschermt ook de deur en het kozijn tegen weersinvloeden en slijtage.
  • Hardstenen dorpel: Hardstenen dorpels, ook wel bekend als raam- of deurdrempels, zijn vervaardigd uit Belgisch hardsteen en bieden een duurzame en aantrekkelijke afwerking voor ramen en deuren. Ze zorgen voor een goede waterafvoer en voorkomen vochtproblemen, terwijl ze tegelijkertijd een stijlvolle uitstraling geven aan uw woning of bedrijfspand.
  • Hardstenen brievenbus: Een hardstenen brievenbus van Belgisch hardsteen is een elegante en functionele oplossing voor het ontvangen van post. Naast het bieden van een veilige en weerbestendige plek voor uw post, zorgt een hardstenen brievenbus ook voor een verfijnd en aantrekkelijk accent in uw tuin of bij de ingang van uw woning.
  • Paalmutsen: Paalmutsen, ook wel bekend als pilaarafdekkingen, zijn vervaardigd uit Belgisch hardsteen en bieden een duurzame en esthetisch aantrekkelijke oplossing voor het beschermen en verfraaien van pilaren, zuilen of gemetselde kolommen. Ze voorkomen dat regenwater en vuil zich ophopen op de bovenkant van de pilaar en dragen bij aan de algehele uitstraling van uw woning of bedrijfspand.

     

Onderhoud van Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen is relatief eenvoudig te onderhouden en vereist slechts een minimale inspanning om zijn schoonheid en duurzaamheid te behouden. Voor dagelijkse reiniging kunt u eenvoudig water en een zachte borstel of doek gebruiken. Voor hardnekkiger vuil kunt u milde, pH-neutrale reinigingsmiddelen gebruiken. Het is belangrijk om bijtende of zure reinigingsmiddelen te vermijden, omdat deze het oppervlak van het hardsteen kunnen aantasten.

     

Hardstenen elementen kopen bij KempiQ!

Heeft u uw hardstenen element gevonden? Plaats uw favoriet in uw winkelwagentje en bestel deze gemakkelijk en snel. Bij vragen of bij behoefte aan meer informatie kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar +31(0)488 – 75 90 11 of stuur een e-mail naar [email protected]. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze showroom in Kesteren. Hier praten we u graag bij wat betreft de laatste Kempische trends. Daarnaast stellen we graag uw droomwoning met u samen.

Ontvang gratis ons inspiratie magazine.