[email protected] | phone [email protected] | phone

Gevelstenen en gevelelementen kopen?

Onze gevelstenen hebben een unieke look die perfect aansluit bij de geliefde Kempische bouwstijl. Bekijk hier de verschillende oude en verouderde gevelstenen die wij aanbieden. Bestel eenvoudig via de website of kom langs in onze showroom!

Geschiedenis van gevelstenen

Gevelstenen hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de oude Egyptenaren, Romeinen en Grieken. In de middeleeuwen werden ze populair in Nederland, waar ze werden gebruikt voor de bouw van huizen, kerken en openbare gebouwen. De kleur, textuur en patronen van gevelstenen weerspiegelden de sociale status en rijkdom van de eigenaar van het gebouw. Met de opkomst van de industriële revolutie werd het productieproces van gevelstenen gemoderniseerd, waardoor ze betaalbaarder en toegankelijker werden voor een groter publiek. Tegenwoordig worden ze veel toegepast om een unieke look te creëren dankzij de toepassing van oude of verouderde gevelstenen. Dit geeft uw woning nog meer karakter en een prachtige uitstraling.

 

Soorten gevelstenen

In ons aanbod vindt u diverse soorten gevelstenen en gevelelementen. Zo kunt u onder andere kiezen voor handvorm gevelstenen. Dit zijn de meest traditionele vorm van gevelstenen en worden geproduceerd door het handmatig vormen van klei. Dit zorgt voor een unieke, rustieke uitstraling met een karakteristieke, onregelmatige vorm en textuur. Daarnaast vindt u bij ons ook oude en authentieke gevelstenen. Bekijk ons complete aanbod gevelstenen, gevelbekleding en gevelramen direct.

 

Verschillende toepassingen van gevelstenen

Gevelstenen kunnen op verschillende manieren worden toegepast in de bouw:

  • Exterieur: Gevelstenen worden vaak gebruikt als de primaire gevelbekleding van gebouwen, zowel voor residentiële als commerciële toepassingen. Ze bieden bescherming tegen weersinvloeden en zorgen voor een aantrekkelijke uitstraling.
  • Interieur: Gevelstenen kunnen ook worden gebruikt voor het creëren van opvallende interieurontwerpen, zoals accentmuren of decoratieve elementen.
  • Renovatie: Bij het renoveren van oudere gebouwen kunnen gevelstenen worden gebruikt om het oorspronkelijke uiterlijk van het gebouw te behouden of te verbeteren.
  • Restauratie: In het geval van historische gebouwen kan het noodzakelijk zijn om beschadigde gevelstenen te vervangen door stenen die nauwkeurig overeenkomen met het originele uiterlijk en materiaal.

 

Milieuvriendelijkheid en Duurzaamheid

Gevelstenen zijn een milieuvriendelijke en duurzame bouwoptie. Ze worden geproduceerd uit natuurlijke materialen zoals klei en zand en hebben een lange levensduur. Bovendien zijn gevelstenen recyclebaar en kunnen ze worden hergebruikt in nieuwe bouwprojecten, wat bijdraagt aan het verminderen van bouwafval en de ecologische voetafdruk van een project.

 

Onderhoud van Gevelstenen

Gevelstenen vereisen weinig onderhoud, wat bijdraagt aan hun populariteit als bouwmateriaal. Af en toe reinigen met een zachte borstel en water is meestal voldoende om vuil en aanslag te verwijderen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om beschadigde stenen te vervangen of voegen te herstellen, maar over het algemeen is gevelsteen een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal.

 

Oude gevelstenen

Bent u op zoek naar oude gevelstenen? Bij KempiQ bent u aan het juiste adres voor diverse soorten oude gebruikte gevelstenen. Oude gevelstenen zorgen voor een prachtige doorleefde uitstraling van uw woning. Deze gebakken stenen hebben dezelfde kwaliteit als nieuwe stenen, terwijl ze uw huis meer karakter geven. Deze stenen worden van eerdere bouwwerken afgebroken en schoongemaakt. Daarna verzameld en verpakt om zo opnieuw gebruikt te kunnen worden bij nieuwe bouwwerken.

 

Gevelstenen in het aanbod van KempiQ

Ontdek op deze pagina het volledige aanbod van KempiQ met verschillende soorten gevelstenen. Wij bieden zowel oude als verouderde stenen aan. Deze stenen geven direct meer karakter aan uw woning. We zetten de verschillende mogelijkheden die wij aanbieden voor u op een rij:

Wilt u meer weten over de verschillende bouwmaterialen die wij aanbieden? Lees dan de uitgebreide productomschrijving of benader ons voor meer informatie.

 

Klampstenen bij KempiQ

Klampstenen zijn gebakken gevelstenen, vaak in het Rijnformaat. De stenen werden vroeger in een mal met de hand gevormd. Hierdoor krijgen deze stenen een grillig karakter. Deze gevelstenen worden gebakken in traditionele klampovens, en worden alleen nog gemaakt in de Rupelstreek in België. Deze stenen worden gemaakt in overwegend rode en in mindere mate lichtgrijze tinten. Klampstenen zijn heel geschikt als hoogwaardige gevel- en decoratiestenen. De doorleefde uitstraling geeft de woning een prachtige uitstraling.

 

Neem contact met ons op

Met welke gevelstenen wilt u uw eigen Kempische woning laten bouwen? Wanneer u de juiste stenen heeft gevonden, kunt u het gewenste aantal pallets direct bestellen in onze webshop. Bekijk ook onze materialen voor het dak, kozijnen, Stalen producten en vloeren. Zo maakt u het plaatje compleet.  Voor meer informatie neemt u contact met ons op via +31 (0)488 48 40 30 of stuur een e-mail naar [email protected]. Uiteraard ben u welkom in onze showroom in Kesteren om uw wensen te bespreken.

Ontvang gratis ons inspiratie magazine.